University Center, Valencia Community College

University Center

C.T. Hsu + Associates designed a new 100,000 SF joint-use facility for Valencia College and the University of Central Florida. Located at Valencia’s west campus, the facility provides 1,704 total student stations within general classroom spaces, nursing labs and classrooms, and testing and computer labs. It also allocates office, administrative and multi-purpose orientation spaces. The three-story steel frame structure complements the existing campus context with a new architectural vocabulary that utilizes architectural pre-cast concrete panels, composite metal panels and curtain wall window systems on exterior walls. Building mass was divided into a series of classroom modules linked by a linear “spine” that minimizes solar heat gain on the east and west elevations and maximizes daylighting along the north and south elevations. The building’s geometry creates exterior courtyards and connects existing pathways in the surrounding campus infrastructure. Project deliverables were developed with building information modeling. A GOLD LEED rating is anticipated.

Images: 1 2 3 4
Copyright © 2017. C.T. Hsu + Associates, P.A. All Rights Reserved. | License No. AA-C 001322 | Legal Disclaimer & Privacy Policy | Site Map | Subscribe to our e-newsletter